keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Melua paossa


Aamu-unet keskeytyvät tasan kello 7, kun Näsinneulan kokoinen junttalaitteisto paaluttaa. Enkä puhu nyt viereisen taloyhtiön kehonrakentajasta ja tämän piskuisesta tyttöystävästä. Naapuritontille kasataan uusia koteja, ja ilmeisesti talonrakennuksen tärkein elementti on mahdollisimman kova ääni. 

Ensimmäiset viikot oli varattu kaivurin, kivien ja kuorma-auton korviavihlovalle yhteistyölle. Kivet kirkuivat ja krahisivat kuormurin lavalla seitsemän tunnin työpäiviä, kunnes niitä lopulta oli kuljetettu pois sopivan tuntuinen määrä. Alue aidattiin, jotta ne eivät pääsisi palaamaan ja seuraavan yön aikana paikalle ilmestyi oranssi tötterö varoittamaan ohikulkijoita työmaasta. En kuullut tötterön saapuvan, joten ainakin yksi työvaihe on todistetusti ollut äänetön. 

Seuraavaksi tuoreen montun pohjalle kurnutettiin öljynporaustornia muistuttava konemaailman suntio, joka viikon verran hakkasi tavaraa maan poveen. Tämän hetkisestä tärkykalvoja repivästä mekkalasta päätellen työmaalla ilmeisesti sirkkelöidään junaa tai sitten Sini Sabotage on päättänyt palata esiintymislavoille. Ilmeisesti kyseessä kuitenkin on vain tuiki tavallinen junatyömaa, koska paikalla on kiinnostuneita katsojia.

Karkasimme viikonlopuksi metsään ja riittävän pitkälle kun ajaa, niin lopulta keltaliiviset hiltimiehet vaihtuvat kesäasuun pukeutuneisiin vihreisiin puihin ja tummana kuohuvaan koskeen. Suljin silmäni iltanuotiolla ja tiesin tulleeni riittävän kauas tavoittelemani hiljaisuuden syliin, kun kuulin  nuotiomakkaran halkeavan.
Korkein ääni koko mieltä rauhoittavalla Kurun reissulla taisi syntyä, kun haastoin pojan sukeltamaan raikkaaseen virtaan. Käkikin oli sen hetken hiljaa. 

Tällä hetkellä poika vielä nukkuu. Melu ei ilmeisesti haittaa teini-ikäisen kehittyvää kuuloaistia tai sitten koskikellujan korvissa lorisee vieläkin rauhoittavasti. Tyttö taas viettää viikkonsa pitkäturpaisten ystäviensä kanssa jossakin päin Ylöjärveä kesän heppaleirillä. 
Tarkistan netistä Näsijärven lämpötilan, joka on juuri sopiva Masterin Nilsille ja tämän teräväkoukkuisille pakkikavereille. Huono hetki olla hauki.  








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti