sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Selluloosa, lilliputti

Kaukaa alkanut on päässyt lähelle. Vuosia mietitty ja suunniteltu Miamin reissu konkretisoitui, kun viikkasin uudet uimasortsini mytyksi tyhjän matkalaukun pohjalle. Tälle päivälle olen budjetoinut sandaalien sisäänheiton. Vielä ne talvehtivat kenkähyllyn takanurkassa, mutta olin kuulevinani pienen risahduksen tarranauhassa luvattuani niille hikiset varpaat ja Key Westin kuumat hiekat jo viikon päästä. 

Arkeen mahtuu tällä hetkellä vain töitä, loman odotusta ja kummallisia sanoja. Perhematkaksemme valikoitui nimittäin Italia, jonne rakentelin tasapainoisen yhdistelmän Roomaa ja Sardiniaa. Italian sanavarastoni on kuitenkin vielä vaatimattomampi kuin Suvi Lindenin sepityssanapussukka ja sisältää lähinnä pizzoja. No, ainakin minä tiedän mitä tilaan enkä jää nälkäiseksi, toisin kuin likka joka laittoi sormet italialaisittain suppuun ja kiemursi suustaan: selluloosa, lilliputti. 

Reissuun mahtuu pelottavan monta tekijää, jotka kokemattomilla matkantekijöillä voivat mennä pieleen. Eri hotellit, välilaskut, julkinen liikenne, vuokra-auto, erilainen liikennekulttuuri ja ruokalistat, joissa etanat ja erilaiset merelliset mömmöt on piilotettu minulle vieraiden sanojen taakse. Pasta, pizza ja cola lienevät turvallisia valintoja. 

Jumalan kämmenellä ei pelkää lintunen, mutta Isä Mitrolla on ilmeisesti kourassaan herkkuja pilaantuneesta siemenpussista. Lehtijutuilta ei ole voinut välttyä ja pelkkien nopeasti lukaistujen otsikoiden perusteella voisikin olla aiheellista kopauttaa kamilavka saarnamiehen päästä. 
Vai onko kyseessä sama loukkaantujarinki, joka näkee sensuuritarroille sopivia paikkoja vaikka taidehistoriassa, enpä tiedä. Ei taida kuitenkaan Mitron siemensekoituksella olla hetkeen asiaa sekasaunaan. 

Kaksi viikkoa sitten eräs lämpötilojen ja pilvimuodostelmien pääasiantuntija (läpipää) turisi iltapäivälehdissä, että keväästä tulee kylmä ja luminen. Viikko sitten luin, että kevät alkaakin jo nyt poikkeuksellisen lämpimänä. Kaksi päivää sitten omaa celsiusnoppaansa pyöräytti vielä kolmaskin expertti, jonka arvontakoneisto pysähtyi jälleen kylmän kohdalle. 

En ota osaa näihin arpajaisiin, Floridassa on helle. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti